15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000111
Numer katalogowy
 
  • 100 ml mleka,
  • 3 łyżki maku,
  • 150 g masła,
  • 150 g cukru,
  • 3 jajka,
  • 150 g m±ki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżka otartej skórki z cytryny,
  • sok z połówki cytryny.

Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy żółtka a następnie przesiewamy m±kę, proszek, sól. Mieszamy. Dodajemy także skórkę i sok z cytryny, mleko i mak. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy je na końcu delikatnie mieszaj±c, aby ciasto było puszyste. Pieczemy w foremce natłuszczonej i wysypanej m±k±.

40 minut w 180 stopniach, keksówka 22 cm.

Pyszne i łatwe ciasto ¶niadaniowe z przepisu Gordona Ramseya. Pachn±ce cytryn±, do¶ć wilgotne. Ale uwaga: mak wchodzi między zęby :) Koniecznie spojrzyjcie w lusterko przed wyj¶ciem z domu :)





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.