15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonką. U mnie to śliwki ale mogą być także inne, wasze ulubione np. wiśnie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na coś pysznego co dziś chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000013
Numer katalogowy
 
  • 4 jajka,
  • 100 g cukru pudru,
  • 150 g masła,
  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 2 łyżki mąki,
  • 100 g mielonych migdałów.

Żółtka ucieramy z cukrem, aż zbieleją i będą puszyste. Roztapiamy czekoladę (np. w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej) i dodajemy do masy jajecznej. Ciągle mieszając łączymy stopniowo z mąką, mielonymi migdałami i roztopionym masłem. Białka ubijamy na sztywną pianę, po czym delikatnie mieszamy szpatułką z pozostałym ciastem. Pieczemy w okrągłej foremce. Zostawiamy do ostygnięcia. Brzegi ciasta dekorujemy cukrem pudrem, a środek kakao.

20 minut w 220 stopniach.

W tym cieście spodobało mi się wszystko: i nazwa, i wygląd, i skład - migdały, czekolada - to musi dobrze wróżyć! I nie myliłam się! Idealne dla miłośników czekolady, z konfiturą z pomarańczy lub świeżymi truskawkami smakuje jeszcze lepiej.





 




Chcesz być na bieżąco, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.