15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000027
Numer katalogowy
 
  • 200 g m±ki,
  • 150 g cukru,
  • 200 g masła,
  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 250 g wi¶ni (mog± być mrożone), można użyć każdych owoców np. rabarbar, jagody, brzoskwinie.

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po kolei jajka, a na końcu m±kę wymieszan± z proszkiem. Wylewamy ciasto do foremki, układamy na wierzchu owoce. (zamrożonych - nie rozmrażamy).

30 - 45 minut w 180 stopniach.

Najłatwiejsze ciasto na ¶wiecie!!! Zawsze się udaje!!! Każdemu smakuje!!! Dobre o każdej porze roku!!! Znika błyskawicznie zanim zd±ży wystygn±ć!!! Nasze ulubione :)





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.