15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000054
Numer katalogowy
 
  • 120 g m±ki,
  • 120 g masła,
  • 100 g cukru drobnego,
  • skórka otarta z 1 pomarańczy,
  • 2 jajka,
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • sok wyci¶nięty z połówki pomarańczy,
  • 60 g gorzkiej czekolady.

Ucieramy masło, cukier, skórkę z pomarańczy. Dodajemy roztrzepane jajka, potem m±kę z proszkiem oraz sok z pomarańczy. Dzielimy ciasto na dwie czę¶ci. Do jednej z nich dodajemy roztopion± (np. w mikrofali, lub w k±pieli wodnej) czekoladę. Nakładamy na przemian do foremki keksowej.

40 minut w 180 stopniach, foremka keksowa - długo¶ć dna 22 cm.

Mhmmmm! Jakie pyszne ciasto! Zupełnie inne w teksturze niż zwykły marmurek. Takie wilgotne ale jednocze¶nie sypkie. Bardzo aromatyczne przez dodatek pomarańczy i co ważne czekolady ( zupełnie inny smak niż gdyby¶my dodali kakao). Z tej porcji wychodzi małe ciasto – takie w sam raz na jedno popołudnie . Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Pachnie nim cały dom. Polecam!!!





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.