15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000078
Numer katalogowy
 

100 g masła
(lista)
100 ml oleju,
250 g cukru,
1 łyżeczka sody,
0.5 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
2 jajka,
125 ml ¶mietany lub jogurtu,
300 g m±ki,
70 g kakao,
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
350 g strartej cukini.

W dużej misce ucieramy masło, dodajemy kolejno: olej, sodę, proszek do piecz.,jajka, na przemian ¶mietanę i m±kę, teraz kakao, kawę. Cukinię myjemy i ucieramy razem ze skórk± na dużych oczkach tarki. Dorzucamy do ciasta jako ostatni składnik. Mieszamy dokładnie.

Czas przygotowania to ok. 30 minut. Składników wystarcza na 12 porcji a co ważniejsze jest łatwe w przygotowaniu.

ok. 60 minut w 160 stopniach, tortownica 24 cm lub blaszka 22 cm x 33 cm.

Kolejny po cie¶cie marchewkowym, przebój z dodatkiem warzywa! Kto jeszcze nie jadł takiego ciasta niech koniecznie spróbuje. Cukinia jest wogóle nie widoczna i wcale nie wyczuwalna w smaku. Nikt nie zgadnie, że jest jednym ze składników :) Samo ciasto jest przepyszne, wilgotne, mocno czekoladowe i długo utrzymuje ¶wieżo¶ć. Wspaniałe z dodatkiem kilku wi¶ni z wi¶niówki. Trzeba je do¶ć długo piec i sprawdzać patyczkiem czy już gotowe. Nowo¶ć dla miło¶ników czekoladowych deserów.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.