15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000009
Numer katalogowy
 
  • 200 g masła,
  • 200 g drobnego cukru,
  • 4 jajka,
  • 250 g m±ki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 100 g wiórków kokosowych,
  • 200 ml mleka.

Masło ucieramy z cukrem na puszyst± masę, dodajemy kolejno po 1 jajku, potem na przemian m±kę i mleko, a na końcu kokos. Dla rewelacyjnego smaku zrób również lukier cytrynowy.

Ok. 60 minut w 160 stopniach.

Jest to bardzo smaczna babka dla miło¶ników kokosa. Wilgotna, nie sypka. Długo utrzymuje ¶wieżo¶ć, łatwo się j± kroi i wygodnie trzyma kawałek w dłoni, cytrynowy lukier orzeĽwia jej smak. Moje nowe odkrycie w¶ród babek :)





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.