15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000096
Numer katalogowy
 
  • 100 g masła,
  • 150 g br±zowego cukru,
  • 1 jajko,
  • 200 ml mleka,
  • 190 g m±ki,
  • 100 g kakao,
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.

W niewielkiej misce ucieramy najpierw masło z cukrem i szczypt± soli a potem dodajemy jajko i na przemian m±kę, mleko, kakao i proszek. Cało¶ć miksujemy na najwyższych obrotach przez 2 minuty, po czym wlewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej kakaem foremki keksowej (małej).

45 - 60 minut w 180 stopniach, foremka keksowa 21 cm.

Łatwy i szybki w przygotowaniu a o to czasem przecież chodzi, czyż nie? Smakuje jak kostka gorzkiej czekolady, dlatego proponuję podawać go z owocami lub lodami dla złagodzenia smaku. Raczej wilgotny, nie sypki, dobrze sie kroi. Polecam na zły nastrój - zdecydowanie poprawia humor :)





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.