15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000046
Numer katalogowy
 
  • 750 g kremowego serka białego np. Biełucha, Presidenta,
  • 4 jajka,
  • 200 g drobnego cukru,
  • 2 łyżki m±ki,
  • Opakowanie cukru z prawdziw± wanili±,
  • 50 g borówek,
  • 150 g malin (owoce mog± być mrożone),
  • gar¶ć białych bezików.

Na spód:

  • 200 g ciastek digestiwe,
  • 100 g masła.

Ciasteczka zmiksować w blenderze razem z roztopionym masłem i wyłożyć nimi tortownicę, włożyć na chwilę do lodówki.

Wszystkie składniki (oprócz owoców) mieszamy mikserem i wylewamy na przygotowany wcze¶niej spód. Na wierzchu układamy maliny, a dookoła jagody (zamrożonych owoców nie rozmrażamy). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po ok. pół godziny posypujemy wierzch sernika pokruszon± bez± i pieczemy dalej.

90 minut w 175 stopniach, tortownica 22 - 24 cm.

Ser biały od dziecka "kłuł" mnie w zęby ... nigdy też nie lubiłam serników ... może dlatego wła¶nie. Aż pewnego dnia upiekłam sernik sama, z serków kremowych, kilkakrotnie zmielonych i to był strzał w dziesi±tkę! Od tej pory regularnie pojawiaj± się na naszym stole, zwłaszcza, że lubi je mój synek :) Dzi¶ proponuję taki waniliowo - owocowy serniczek. Do kolekcji dla fanów tego wypieku.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.