15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000029
Numer katalogowy
 
  • 3 nieduże cytryny (najlepiej ekologiczne, nie pryskane),
  • cukier,
  • rum (może być najzwyklejszy np. Seniorita).

Cytryny kroimy na cieniutkie plasterki i układamy w słoiczku przesypuj±c każdy plasterek czubat± łyżeczk± cukru. Na końcu cało¶ć zalewamy rumem tak, by przykrył wszystkie owoce. Zakręcamy i odstawiamy. Można kilka razy obrócić słoik aby lepiej wymieszał się cukier. Cytrynki gotowe do spożycia już po kilku dniach, ale mog± tak stać nawet przez rok.

Twój piekarnik może spokojnie odpocz±ć :) .

Zainspirowana prezentem od dobrej s±siadki postanowiłam odtworzyć ten smak. My¶lę, że się udało. Plasterek takiej cytryny i łyżeczka lub dwie powstałego syropu dodane do filiżanki herbaty, doskonale rozgrzej± w zimowy wieczór a nawet poprawi± humor. Szczerze polecam!!!





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.