15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonką. U mnie to śliwki ale mogą być także inne, wasze ulubione np. wiśnie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na coś pysznego co dziś chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000038
Numer katalogowy
 
  • płat ciasta francuskiego,
  • 1 łodyga rabarbaru,
  • 1 żółtko,
  • cukier,
  • cukier puder.

Rozwijamy ciasto na blacie, foremką do ciasteczek wycinamy serduszka. W środku każdego układamy po kilka małych kawałków rabarbaru. Nakłuwamy po bokach aby pięknie się napuszyły w czasie pieczenia. Smarujemy rozmąconym żółtkiem, posypujemy delikatnie cukrem .pieczemy na złoty kolor a gdy wystygną dekorujemy cukrem pudrem, gdyż rabarbar jest dość kwaśny.

60 minut w 180 stopniach.

Przedstawiam letnią wariację na temat rabarbaru i ciasta francuskiego. Takie małe, urocze ciasteczka, na raz do buzi. Idealne na garden party!





 




Chcesz być na bieżąco, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.