15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000039
Numer katalogowy
 
  • płat ciasta francuskiego,
  • gar¶ć truskawek,
  • jajko,
  • cukier.

Rozwijajmy ciasto na płasko, kroimy na romby, układamy na pergaminie. Na ¶rodku każdej łódeczki kładziemy pół truskawki, boki nakłuwamy widelcem (ciasto ładnie się napuszy) i smarujemy rozm±conym żółtkiem. Posypujemy wierzch zwykłym cukrem.

Kolejny łatwy sposób na szybki, letni podwieczorek :) . Ciasteczka smakuj± najlepiej w dniu pieczenia - z reszt±, kto pozwoliłby im doczekać następnego dnia ... ?





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.