15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000041
Numer katalogowy
 
  • 4 jajka,
  • 100 g cukru,
  • 100 g m±ki,
  • 0.75 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki kakao,
  • krem orzechowy.

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy po troszku cukier (tak na 3 razy), potem żółtka, na koniec przesiewamy m±kę, proszek i kakao, i delikatnie mieszamy łyżk±. Ciasto wykładamy na wyłożon± papierem do pieczenia blaszkę (koniecznie). Po upieczeniu, jeszcze ciepł± roladę wykładamy wierzchem ciasta na oprószon± kakao ¶ciereczkę, odrywamy papier i rolujemy razem ze ¶ciereczk± wzdłuż dłuższego boku. Zostawiamy tak zawinięt± do ostygnięcia.

Rozwijamy przygotowany biszkopt czekoladowy, nakładamy masę i zwijamy ponownie. Wkładamy w ¶ciereczce do lodówki. Po wyjęciu posypujemy lekko kakao.

12 - 15 minut w 180 stopniach, blaszka - 23 cm x 38 cm (wymiary dna).

Łatwa, szybka i przyjemna roladka dla miło¶ników Nutelli. Uwaga, masa jest do¶ć słodka.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.