15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000025
Numer katalogowy
 
  • 500 g m±ki,
  • 7 g drożdży instant,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1łyżeczka soli,
  • 200 g jogurtu,
  • 120 ml mleka,
  • 50 g masła,
  • jajko + łyżka mleka - do smarowania,
  • sezam, czarnuszka - do posypania.

Wszystkie składniki włożyć do miski, wyrobić ciasto. Odłożyć do wyro¶nięcia na ok.1.5 godziny. Następnie dzielimy je na ok. 12 kawałków (można wykrawać kółka szklank±) i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem na ok. 30 minut aby znowu lekko podrosły. Po tym czasie smarujemy bułeczki roztrzepanym jajkiem i mlekiem oraz posypujemy dowolnie.

20 minut w 200 stopniach.

Bułeczki dla każdego, takie codzienne, wcale nie pracochłonne, najlepsze w dniu pieczenia, jak to bułki ...





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.