15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000028
Numer katalogowy
 
  • 400 g m±ki orkiszowej (użyłam typ 1100),
  • 1 łyżeczka soli,
  • 3.5 grama drożdży instant (pół torebeczki),
  • 1 łyżka oliwy lub oleju,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 300 ml ciepłej wody,
  • słonecznik do posypania.

Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto i od razu wkładamy je do wysmarowanej olejem keksówki. Wyrasta przez ok. 1.5 godziny. Posypujemy wierzch słonecznikiem.

40 - 50 minut w 200 stopniach. Chlebek jest raczej płaski, nie wyrasta za dużo.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.