15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000017
Numer katalogowy
 
  • 250 g m±ki,
  • 0.5 łyżeczki cynamonu,
  • 100 g cukru pudru,
  • 100 g masła,
  • 1 łyżeczka oleju,
  • 3 żółtka,
  • 2 łyżki posiekanych orzechów.

Zagniatamy ciasto ze wszystkich składników i wkładamy na ok. godzinę do lodówki (po co? OdpowiedĽ w ciekawostkach kulinarnych).

Wałkujemy ciasto nie za cienko (0.5 cm), smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy orzeszkami. Kroimy na paseczki 1cm / 15cm i skręcamy w rękach. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.

10 - 15 minut w 180 stopniach na złoty kolor.

Czyż nie wygl±daj± uroczo? A jak pachnie kuchnia gdy je pieczemy! I ten smak cynamonu ... Można je przechowywać zamknięte w puszce nawet kilka tygodni.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.