15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonką. U mnie to śliwki ale mogą być także inne, wasze ulubione np. wiśnie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na coś pysznego co dziś chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000018
Numer katalogowy
 

Gotowe ciasto francuskie :) - można kupić prawie w każdym supermarkecie.

Tniemy ciasto na długie trójkąty i zwijamy zaczynając od podstawy. Układamy w dość dużych odstępach bo podczas pieczenia pięknie urosną. Pieczemy na rumiano. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

10 - 20 minut w 180 stopniach.

A kto powiedział, że czasem nie można iść w życiu na łatwiznę? Hi Hi! Może kiedyś nadejdzie ten dzień, że znajdę czas na zrobienie ciasta francuskiego sama ... (ok. 10 godzin) na razie zadowalamy się w zupełności półproduktem. Rogaliki smakują wybornie - najlepiej jeszcze gorące prosto z pieca. Ja lubię je z masłem i konfiturą, za to mój mąż robi sobie z nich nawet kanapki z serem i szynką (oczywiście wtedy nie posypuję ich cukrem :) ).





 




Chcesz być na bieżąco, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.