15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonką. U mnie to śliwki ale mogą być także inne, wasze ulubione np. wiśnie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na coś pysznego co dziś chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000021
Numer katalogowy
 

Upieczone wcześniej i wystudzone eklerki przekrawamy na pół i wypełniamy kremem. Dekorujemy cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce.

Twój piekarnik może spokojnie odpocząć pracował przecież wcześniej :) .

Eklerki to chyba jeden z moich ulubionych deserów, piekę je na każdą okazję a czasem bez :) . Składniki do nich zawsze mamy w lodówce, więc gdy tylko nie mam pomysłu na coś słodkiego robię właśnie te pyszne ciasteczka. Są bardzo wygodne w jedzeniu, bo można je trzymać w ręce, sprawdzą się więc na każdym przyjęciu. Czasem zamiast kremem wypełniam je po prostu bitą śmietaną, polewam czekoladą. Zachęcam do własnej twórczości z tym plastycznym ciastem!





 




Chcesz być na bieżąco, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.