15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000055
Numer katalogowy
 
  • 200 g m±ki,
  • 200 g masła,
  • 1 żółtko,
  • 3 - 4 łyżki ¶mietany kwa¶nej,
  • marmolada z dzikiej róży,
  • cukier puder do dekoracji.

Ze wszystkich składników zarabiamy ciasto. Odkładamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie wycinamy ciasteczka dwoma foremkami większ± i mniejsz±, pieczemy ok. 10 minut, studzimy. Posypujemy cukrem pudrem ciasteczka "ramki". Smarujemy spody marmolad± i sklejamy z ramkami.

Wycięte ¶rodki ciasteczek można posmarować przed pieczeniem roztrzepanym białkiem i posypać np. cukrem lub makiem.

10 minut w 180 stopniach.

Bardzo delikatne ciasteczka, przypominaj±ce w swojej strukturze ciasto francuskie. Bez dodatku cukru w cie¶cie - słodka marmolada i cukier puder na wierzchu zupełnie im wystarcz±. Wygl±daj± bardzo ¶wi±tecznie. Pychotka.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.