15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000056
Numer katalogowy
 
  • 300 g m±ki,
  • 180 g cukru pudru,
  • 200 g masła,
  • 3 żółtka,
  • 2 łyżki ¶mietany.

Zagniatamy ciasto ze wszystkich składników. Odkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wałkujemy ciasto na posypanym m±k± blacie i wycinamy dowolne kształty ciasteczek. Pieczemy na rumiano.

10 minut w 180 stopniach.

Obłędne w smaku, wyj±tkowo kruche ciasteczka. Jako dziewczynka zabierałam je na wszystkie szkolne wycieczki - ¶wietnie zachowuj± ¶wieżo¶ć zamknięte w metalowej puszce. Tym razem przyleciały do nas jako wiosenne motyle. Moje dzieci uwielbiaj± wycinanie ciasteczek, a ja się cieszę, że wspólnie co¶ pieczemy. Jest to mój ulubiony przepis na kruche ciasto z zeszytu mojej mamy :) , można go wykorzystać do pieczenia kruchych babeczek, tartaletek, a nawet szarlotki. Na pewno się na nim nie zawiedziecie.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.