15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000079
Numer katalogowy
 
  • 150 g masła,
  • 75 g cukru pudru,
  • 75 g m±ki kukurydzianej,
  • 150 g m±ki pszennej.

Lukier:

  • 150 g cukru pudru,
  • 2 marakuje.

Ucieramy masło z cukrem i dodajemy m±ki. Wyrabiamy miękkie ciasto. Foremk± w kształcie choinki wycinamy ciasteczka i układamy na wyłożonej pergaminem blaszce. Robimy lukier, ucieraj±c cukier puder z miaższem z marakuji. Malujemy nim każde ciasteczko.

Czas przygotowania to ok. 20 minut. Składników wystarcza na 36 sztuk a co ważniejsze jest łatwe w przygotowaniu.

10 - 12 minut w 160 stopniach.

Bardzo kruche ciasteczka dla fanów marakuji :) Trochę egzotyki w ¶rodku zimy. Niektórym przeszkadzaj± twarde pestki, ale mnie się podobaj±, bo wygl±daj± jak małe bombeczki. Można je jednak wcze¶niej usun±ć przecieraj±c owoce przez sitko. Tylko, że wtedy strac± swój urok ...





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.