15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonką. U mnie to śliwki ale mogą być także inne, wasze ulubione np. wiśnie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na coś pysznego co dziś chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000084
Numer katalogowy
 
  • 1 porcja ciasta francuskiego,
  • 100 g mlecznej czekolady,
  • cukier puder do dekoracji.

Glazura:

  • 1 jajko,
  • 1 łyżka mleka.

Ciasto francuskie rozwjamy na pergaminie i kroimy na kwadraty o boku 10 x 10 cm. Każdy kwadrat nacinamy w rogach (kierując się do środka, ale nie do końca). Na środku układamy kosteczkę czekolady i rogi zawijamy do środka, po przekątnej, tworząc kształt wiatraczka. Każdy z nich smarujemy pędzelkiem umoczonym w jajku rozbełtanym z mlekiem. Pieczemy na złoty kolor i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

Czas przygotowania to ok. 15 minut. Składników wystarcza na 10 sztuk a co ważniejsze jest bardzo łatwe w przygotowaniu.

15 minut w 180 stopniach.

Smakowity pomysł na ciasto francuskie. Błyskawiczny deser - jeśli tylko mamy czekoladę i gotowe cisto francuskie w domu:)





 




Chcesz być na bieżąco, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.