15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000024
Numer katalogowy
 
  • 500 g m±ki,
  • 4 żółtka,
  • 200 g masła,
  • 200 g cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 150 ml ¶mietany kwa¶nej,
  • 2 kg jabłek,
  • 2 łyżeczki cynamonu.

Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki na godzinę.

Jabłka obieramy, ucieramy na cienkie talarki, dodajemy łyżeczkę cukru i cynamon. Ciasto dzielimy na dwie połowy, jedn± wylepiamy dno tortownicy lub prostok±tna blaszkę. Nakładamy jabłka a na wierzchu układamy drug± połowę ciasta, można je zetrzeć na najgrubszych oczkach tarki.

60minut lub dłużej w 180 stopniach.

Nie ma nic lepszego na poprawę humoru jak duży kawał dobrej, ciepłej jeszcze szarlotki z lodami waniliowymi . Taka wła¶nie jest ta. Z reszt±, ja jeszcze nie spotkałam nikogo, kto by tego rodzaju ciasta nie lubił. Kolejne ulubione ciasto moich dzieci, często na naszym stole :) .





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.