15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000052
Numer katalogowy
 

375 g m±ki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
115 g cukru br±zowego (można użyć białego),
2 jajka,
250 ml mleka,
125 g stopionego masła,
150 g owoców (maliny, truskawki, jagody).

Kruszonka:

  • 50 g m±ki,
  • 30 g zimnego masła,
  • 2 łyżki br±zowego cukru.

Wg zasady składniki "mokre" wlewamy do "suchych" i mieszamy krótko np. widelcem.

Czyli: do miski wsypujemy m±kę, proszek, sól, cukier. W innej misce mieszamy jajka, mleko i masło. Po szybkim zamieszaniu wszystkich składników wlewamy je do papierowych papilotów włożonych do foremki na muf finki. Na wierzchu układamy owoce i posypujemy kruszonk±.

Kruszonka: m±kę, zimne masło i br±zowy cukier rozcieramy krótko palcami, tworz±c malutkie grudki. Natychmiast układamy na owocach.

20 - 30 minut w 180 stopniach.

Zachwycaj±ce muffinki, pięknie pachn± i smakuj±. Kwintesencja lata. Trudno się im oprzeć ... I ta kruszonka ... mhm ...





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.