15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonką. U mnie to śliwki ale mogą być także inne, wasze ulubione np. wiśnie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na coś pysznego co dziś chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000120
Numer katalogowy
 

250 ml śmietany
200 g cukru
200 g masła
50 g gorzkiej czekolady lub 2 łyżki kakao
1 - 2 łyżki powideł śliwkowych
1 opakowanie prostokątnych andrutów

Śmietanę i cukier doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy jeszcze przez 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy masa trochę zgęstnieje dodajemy połamaną na kawałeczki czekoladę lub kakao oraz masło, również w małych kawałkach. Energicznie mieszamy. Kto lubi może dodać również powidła śliwkowe.
Gdy wszystkie składniki się połączą smarujemy po kolei, cienko andruty i układamy jeden na drugim. Na koniec całość dociskamy np. deską lub książką. Kroimy ukośnie na romby.

Twój piekarnik może spokojnie odpocząć:)

Pamiętacie Pischingera? Ależ to kiedyś był rarytas, królował zwłaszcza na imieninach... Warto sobie przypomnieć jego smak. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Polecam!





 




Chcesz być na bieżąco, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.