15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000004
Numer katalogowy
 
  • 300 ml ¶mietanki kremówki 30 - 36 %,
  • 300 g gorzkiej czekolady (im większa zawarto¶ć kakao tym lepiej),
  • 50 g masła,
  • 3 łyżki likieru Baileys,
  • do obtoczenia: kakao, orzeszki, pistacje, kokos itp.

Zagotować ¶mietankę ale nie dopu¶cić do wrzenia, dodać połaman± w kawałeczki czekoladę i wymieszać aż się rozpu¶ci, dodać Baileys , odstawić do wystygnięcia. Ubić krótko mikserem na najwyższych obrotach (można to jednak pomin±ć, trufelków będzie mniej). Wstawić na kilka godzin do lodówki. Formować kuleczki wielko¶ci małego orzecha włoskiego. Można je obtoczyć wg uznania np.w kakao. Schłodzić ponownie w lodówce.

Twój piekarnik może spokojnie odpocz±ć :) .

MNIAAAAAAAM! S± naprawdę pyszne. Dosłownie rozpływaj± się w ustach. Nie znam osoby, która nie skusiłaby się na jednego ;-) a! i do ¶rodka można dodawać dowolnie co się lubi np. rum, kawę, skórkę pomarańczow±, migdał itp.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.