15 Luty 2011 | Deser na ciepło:-)

Polecam wszystkim zmarzniętym przepyszne owoce pod kruszonk±. U mnie to ¶liwki ale mog± być także inne, wasze ulubione np. wi¶nie, maliny ...

 


Poszukujesz przepisu na co¶ pysznego co dzi¶ chcesz upiec.
Może fajny przepis znajdziesz u mnie. Zapraszam.
 




Nie jestem użytkownikiem chce się zarejestrować.
 
000047
Numer katalogowy
 
  • 375 g m±ki,
  • 180 g cukru,
  • 4 jajka,
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 200 g masła,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki kakao,
  • słoik powideł ¶liwkowych.

Wyrabiamy kruche ciasto z m±ki, proszku, masła, żółtek i dwóch łyżek cukru. Dzielimy na trzy czę¶ci i do jednej dodajemy kakao. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Ubijamy białka dodaj±c powoli cukier. W tortownicy układamy kolejno warstwy: jasne ciasto, powidło ¶liwkowe, ciemne ciasto z kakao, piana białkowa, a na koniec ucieramy na grubych oczkach tarki jasne ciasto, prosto na pianę.

45 minut w 180 stopniach.

Ciasto mojego dzieciństwa :) . Czy to przez powidło babci? Czy poł±czenie smaków? Ulubione mojej siostry. Pyyyszne! Tylko kto mu wymy¶lił tak± nazwę (niesmaczn±). Kto nie próbował niech się skusi, na pewno nie pożałuje! Poł±czenie słodkiego, kwa¶nego i kruchego - rozpływa się w ustach. Na co dzień i od ¶więta.





 




Chcesz być na bież±co, wiedzieć co ciekawego dzieje się
w mojej kuchni? Zapisz się do newsletter.
 
Powered by TreDo.pl. Copyright © 2010 BakeMyCake.pl. All rights reserved.